Route en Parkeren

Met de trein
Vanuit Arnhem ben je in nog geen kwartier in Zevenaar. Vanuit Doetinchem duurt doe je er 20 minuten over. Van maandag tot en met zaterdag gaan de treinen vier keer per uur, ‘s avonds (vanaf 19.00 uur) en op zondag twee keer. En wat nog mooier is: bij aankomst op het station loop je vanaf het Stationsplein via de Kerkstraat zó de stad in! Voor een actueel reisadvies: 9292ov.

 

Met de Bus
Er stoppen verschillende bussen in het centrum van Zevenaar. Je kunt bij het station uitstappen. Enkele bussen stoppen ook bij de haltes Molenstraat en Oude Doesburgseweg. Wanneer je uitstapt, ben je al bijna in het centrum. Voor een actueel reisadvies: 9292ov of busvervoerder Breng.

 

Met de Fiets
Het centrum is prima per fiets bereikbaar. Op diverse plaatsen in het centrum zijn er fietsenstallingen.

 

Parkeren
Zevenaar ligt aan de A12. Vanuit Arnhem ben je al in 10 minuten in het centrum. Wanneer je Zevenaar binnenrijdt, volg je de borden met de parkeerroutes. Zo kun je snel de stad in. Er is altijd wel een parkeerplek! In en rond het hele centrum zijn er voldoende parkeerplaatsen.

 

Liever overdekt parkeren?
Dat kan ook in onze Masiusgarage, met maar liefst 340 parkeerplaatsen! Voor het parkeren betaal je slechts €0,90 per uur.

Blijf je langer in Zevenaar, dan is het slim om de auto aan de rand van het centrum te parkeren. Hier bedragen de parkeerkosten €1,50 voor een halve dag (vijf uur) of €3,- voor een hele dag.

 

Achteraf betalen
Het centrum is prima per fiets bereikbaar. Op diverse plaatsen in het centrum zijn er fietsenstallingen. In Zevenaar staan voldoende parkeerautomaten waar je vooraf een parkeerkaartje kunt kopen. Maar nog eenvoudiger is na afloop van het bezoek af te rekenen voor de tijd die je geparkeerd hebt. Zo betaal je nooit teveel! Naast de bekende parkeerapps heeft Zevenaar voor het achteraf parkeren ook de Stadspas Zevenaar. Hiermee parkeer je snel en voordelig. De Stadspas Zevenaar is online aan te vragen. Hoe, dat
lees je op de website van de gemeente.

 

Gehandicapten parkeerplaatsen
Ben je in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart dan parkeer je gratis op de gehandicaptenparkeerplaatsen in het centrum. Tot 13.00 uur mogen bezitters van een gehandicaptenparkeerplaats zelfs maximaal 30 minuten in het centrum parkeren (parkeerschijfverplicht).

 

Scroll naar boven
Scroll naar top