FAQ – meest gestelde vragen en antwoord

Algemene vragen

Het overkoepelende en algemene doel is het centrum van Zevenaar leefbaar maken en ook houden. Met het kopen van de Zin in Zevenaar-cadeaukaart ondersteun je de lokale leefbaarheid in vele opzichten. Je steunt de lokale ondernemers, je geeft jezelf of een ander een cadeau en je steunt Meer Muziek in de Klas in Zevenaar. Want de Zin in Zevenaar-cadeaukaart is gekoppeld aan sparen voor een goed doel: Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers

De Zin in Zevenaar-cadeaukaart is een lokale cadeaukaart met sociale impact. Je ondersteunt ermee de lokale leefbaarheid op verschillende manieren. Het principe is simpel en mooi tegelijk: met De Zin in Zevenaar-cadeaukaart spaar je voor Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers en je steunt de lokale ondernemers.

Met Zin in Zevenaar-cadeaukaart ga je kopen bij lokale winkels en consumeren bij lokale horeca. Via de Zin in Zevenaar-cadeaukaart wordt 2% van het bestede bedrag gespaard voor het goede doel: Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers. Dat betekent dat je spaart zodat alle basisscholen in Zevenaar meer muziekonderwijs gaan krijgen. De basisscholen en Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers stimuleren weer aan hun achterban het lokale shoppen in Zevenaar.

Voor iedereen in Zevenaar; inwoners en bezoekers. Voor de levendigheid en de leefbaarheid in Zevenaar. 

Door het kopen van de Zin in Zevenaar-cadeaukaart als cadeaukaart steun je direct de aangesloten lokale ondernemers. Jij krijgt een tegoed op jouw Zin in Zevenaar-cadeaukaart, waarmee je lekker kan gaan shoppen of eten en drinken én je spaart voor Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers. 

Via Zin in Zevenaar-cadeaukaart wordt automatisch 2% van de gelden, die via cadeaukaart worden besteed bij de aangesloten lokale ondernemers, gespaard voor Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers.

Méér Muziek in de Klas heeft als doel basisschoolleerlingen structureel muzieklessen te laten volgen onder schooltijd. Muziek bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein en is juist in de basisschoolleeftijd van groot belang. Met de aanvullende steun van de Zin in Zevenaar-cadeaukaart kan Kunstwerk! met haar enthousiaste scholenteam gaan zorgen dat op alle basisscholen in de Liemers méér muziek in de klassen komt.

Voor Consumenten

De Zin in Zevenaar-cadeaukaart heeft een persoonlijk kaartnummer en een barcode. De Zin in Zevenaar-cadeaukaart kan je meenemen naar de winkel of horecazaak of via je telefoon (als foto, opgeslagen in Stocard of wallet) laten zien en/of scannen. Geef bij het betalen aan dat je gebruik wilt maken van Zin in Zevenaar-cadeaukaart. En laat je barcode van Zin in Zevenaar-cadeaukaart dan zien en/of scannen om te verzilveren.

De Zin in Zevenaar-cadeaukaart is na aankoop nog drie jaar geldig.

De Zin in Zevenaar-cadeaukaart heeft een uniek kaartnummer en barcode. Wij hebben deze gegevens nodig om een verloren kaart te kunnen blokkeren en/of vervangen. Helaas kunnen wij bij verlies, zonder dit nummer en/of code, niet helpen met een vervangbare Zin in Zevenaar-cadeaukaart. Ga dus zorgvuldig om met de Zin in Zevenaar-cadeaukaart en bewaar alle informatie van Zin in Zevenaar-cadeaukaart goed.

Het is mogelijk om de geldigheid en het saldo van Zin in Zevenaar-cadeaukaart te controleren via de saldo checker op www.zininzevenaar.nl/#saldochecker

Ja. Je hoeft de waarde van je Zin in Zevenaar-cadeaukaart niet in 1x op te maken. Je kunt elk willekeurig bedrag laten afrekenen zolang er nog voldoende tegoed op je Zin in Zevenaar-cadeaukaart staat.

Voor Ondernemer

Wij lanceren wij dit lokale initiatief omdat er jaarlijks ruim 4 MLN EUR wegvloeit uit de regio Zevenaar naar online bestedingen en landelijke cadeaukaarten. Met de Zin in Zevenaar-cadeaukaart maken we het lokale besteden leuker en daarmee halen we een gedeelte van het wegvloeiende geld terug om te laten rondgaan tussen ondernemers, inwoners en maatschappelijke organisaties in de regio.

Heel eenvoudig, vul het formulier in op onze website om aan te geven dat je interesse hebt: www.zininzevenaar.nl/aanmelden/. Daarna nemen wij contact met je op om je verder te informeren, aanvullende vragen te beantwoorden en je aanmelding verder af te handelen. Ook kun je altijd even persoonlijk contact opnemen met 088 538 70 88. 

Wij hebben minimaal de volgende gegevens nodig: Bedrijsnaam, contactgegevens, KvK, BTW, IBAN en uiteindelijk akkoord. Daarnaast is het goed om aanvullende gegevens te verstrekken zoals website, socials, logo, zodat wij dit allemaal op je eigen partnerpagina kunnen vermelden.

Aanmeldingen op maandag t/m donderdag worden zeker binnen 48 uur opgevolgd, mits wij alle informatie aangeleverd hebben gekregen. Aanmeldingen op vrijdag t/m zondag worden op de eerstvolgende werkdag verwerkt onder dezelfde voorwaarden.

De Zin in Zevenaar-cadeaukaart heeft op de achterzijde een kaartnummer en barcode. Deze kun je verwerken middels onze Checkerapp en Checkerweb. Deze kun je gebruiken op elk device met toegang tot internet. De Checkerapp is er voor Android en iOs. De Checkerweb werkt in een browser. Vanaf september kun je de Zin in Zevenaar-cadeaukaart ook verwerken met je PIN-automaat of kassasysteem. Bekijk via deze link het filmpje hoe eenvoudig het werkt: https://youtu.be/cXQUt5PdK2Y

Zodra je bent aangesloten bij de Zin in Zevenaar-cadeaukaart, dan krijg je via de klantenservice persoonlijke inlog gegevens en een handleiding. Tijdens gebruik kun je altijd met de klantenservice contact opnemen om hulp te krijgen. Zin in Zevenaar-cadeaukaart is er in ‘bankpas’ formaat. Ook is het mogelijk voor de pashouder om deze digitaal op te slaan op de telefoon als foto of in de App Stocard.  

Wekelijks worden de transacties verwerkt en krijg je automatisch uitbetaald. Je ontvangt onder aftrek van de afgesproken commissie de waarde van gekochte en bij jou besteedde waarde. Je hoeft niets te declareren. Stichting Derdengelden GROUPCARD voert deze handelingen uit onder toezicht van Ondernemend Zevenaar.

In de tijd van de coronacrisis (het jaar 2020), ziet de organisatie af van hun commissie voor de service, promotie en het systeem van Zin in Zevenaar-cadeaukaart. Zo komen alle opbrengsten terecht als financiële steun bij de lokale ondernemers en aan het goede doel. Vanaf 2021 is er naast de afdracht van 2% sparen voor Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers een afdracht van 3% voor de organisatie voor service, promotie en het systeem.

Door een unieke samenwerking van Ondernemend Zevenaar komt er Méér Muziek in de Klas op de basisscholen in de Liemers. Want met de nieuwe Zin in Zevenaar-cadeaukaart wordt een structurele financiële bijdrage geleverd aan Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers.

De Zin in Zevenaar-cadeaukaart is een lokaal initiatief Ondernemend Zevenaar, Liemers Kunstwerk, Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers en wordt gefaciliteerd door GROUPCARD BV. 

GROUPCARD BV faciliteert al ruim 10 jaar lokale cadeaukaarten in een 20-tal gemeenten. Met als doel om meer geld rond te laten gaan in de regio, lokaal besteden leuker te maken en lokale verenigingen en goede doelen te steunen. 

Ja. Betrouwbare partners zoals Mollie, CityID en GROUPCARD werken samen om op een veilige manier inkomsten te kunnen genereren voor de lokale ondernemers en maatschappelijke verenigingen. Het platform dat voor Zin in Zevenaar-cadeaukaart wordt gebruikt wordt ook in een 20-tal andere gemeenten en regio’s gebruikt.

Nee. Conform de AVG en onze privacybeleid dragen wij geen persoonsgegevens over aan derden. Wel is het voor elke ondernemer mogelijk om via Zin in Zevenaar-cadeaukaart met alle consumenten te communiceren die hier toestemming voor hebben gegeven. Hiermee kunt u bijvoorbeeld wel iedereen benaderen die ooit een keer bij u in de winkel een Zin in Zevenaar-cadeaukaart heeft gebruikt. Of elk willekeurig andere insteek.

Scroll naar top