Ontdek Zevenaar

Het in de Liemers gelegen Zevenaar kent naast een leuk stadscentrum ook een hele mooie omgeving. Er zijn volop wandel- en looproutes en bezienswaardigheden in stad en omgeving om van een bezoek aan Zevenaar volop te genieten. 

Op diverse plekken in het stadscentrum wordt stilgestaan bij de geschiedenis van Zevenaar. (foto masiusgarage uitlegborden)

Met een mooi theater, diverse musea en tentoonstellingen, culturele festivals, gratis openlucht concerten, gezellige markten en folkloristische schuttersevenementen is Zevenaar zeker een bezoek waard.

Voor meer informatie ben je welkom bij VVV Liemers Museum gevestigd in de Turmac Cultuurfabriek, Kerkstraat 16.

Wat je zeker niet mag missen

Zin in Zevenaar kent jaarlijks twee grote markten. Het Voorjaar wordt gevierd met een gezellige grote Voorjaarsmarkt waarbij alle winkels open zijn, er in alle straten kramen zijn opgesteld en er veel gezelligheid en vertier is op de terrassen. Natuurlijk is er straattheater en muziek in allerlei vormen.

De Stichting Muziekstad Zevenaar organiseert jaarlijks 5 grote festivals. Elke jaar kun je komen swingen op jazzklanken, meedansen met Country & Western en luidkeels meezingen met een geweldig coverband. Alles in het hart van het Zevenaarse centrum en gratis toegankelijk.

1. Voorjaars- en Wintermarkten

De Voorjaars- en Wintermarkten van Zin in Zevenaar zijn bekend in de regio. Niet alleen zijn de winkels open maar is er veel aandacht voor sfeer, gezelligheid en muziek.

 

Lees meer >>

Informatie
Zin in Zevenaar

 

Informatie
Stichting Muziekstad Zevenaar

2. Swingen tijdens Country & Western Festival

Jaarlijks organiseert Stichting Muziekstad Zevenaar 5 grote festivals. Van Jazz tot Country & Western en van Bevrijdingsfestival tot Dweilorkesten.

Foto: SMZ

Lees meer >>

Cultuur en Historie

Het centrum van Zevenaar kent een rijke historie. De mensen van de Cultuur Historische Vereniging organiseren stadswandelingen waar onder begeleiding van een gids het centrum wordt verkend.

1. Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar

Stadswandelingen zijn een initiatief van de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar en het Liemers Museum in Zevenaar.

Lees meer >>

Informatie
Cultuurhistorische Vereniging

Locatie
Panovenweg 18

2. Panoven

De pannenbakkerij staat al vanaf 1865 aan in Oud-Zevenaar. De steenoven en de droogloods staan zelfs op de Rijksmonumentenlijst en behoren tot het Industrieel Erfgoed. 

Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

 

Lees meer >>

Historie stadshart Zevenaar

Op 24 januari 1487 krijgt Zevenaar van Johan II, hertog van Kleef stads-, markt- en molenrechten. Zevenaar kent dan ongeveer 500 inwoners.

 

1. Masius Garage

Bij de Masius garage staat een kunstwerk ter herinnering aan het middeleeuwse kasteel Sevenaer. 

Foto: Ben Hendriks

Lees meer >>

Locatie
Raadhuisplein 1

2. Vier tambours

De Vier Tamboers is een Nederlands oorlogsmonument in Zevenaar op het Raadhuisplein ter nagedachtenis van de burgerslachtoffers in de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer >>

Scroll naar boven
Scroll naar top